به گزارش الف با وجود سرکوب سیستماتیک فلسطینیان در اراضی 1948 و تخریب مداوم منازل و روستاهای آنها اما مردم این مناطق با تاکید بر هویت عربی زمینهایشان قصد واگذاری آنها به دشمن را ندارند.
اراضی اشغالی 1948 که ساکنان فلسطینی آن از زمان اشغال این سرزمین اصطلاحا شهروند اسرائیلی محسوب میشدند از 70 سال گذشته تاکنون در معرض سرکوب سیستماتیک از جانب رژیم صهیونیستی قرار داشته است.
فلسطینیان ساکن این منطقه با وجود اینکه از سایر هم وطنان خود در قدس و کرانه باختری و نوار غزه جدا شده و تحت سیطره و حکومت رژیم صهیونیستی قرار داشتند اما هیچگاه از حداقل حقوق ابتدایی برخوردار نبودهاند. منطقه النقب در جنوب فلسطین اشغالی بخشی از همین اراضی محسوب میشود که در سال 1949 به اشغال صهیونیستها درآمد.
از 7 دهه گذشته تاکنون رژیم صهیونیستی با اصرار بر سیاست اشغالگری خود از ابزارهای مختلفی برای آواره کردن و کوچاندن اجباری فلسطینیان ساکن منطقه النقب استفاده کرده است. به طوری که طی هفت سال گذشته 11 هزار خانه متعلق به فلسطینیان در منطقه مذکور توسط رژیم صهیونیستی تخریب شده است. این اقدام متجاوزانه اسرائیل در چارچوب تلاشهای این رژیم برای یهودی سازی همه سرزمینهای فلسطین قرار میگیرد و ثابت میکند که صهیونیستها هیچ حسن نیتی در قبال فلسطینیان ندارند؛ حتی فلسطینیانی که تحت سیطره حکومت این رژیم هستند.
موسسه موسوم به نهاد «رگاویم» و «صندوق ملی یهود»، سالانه 1000 خانه متعلق به فلسطینیان در شهرها و روستاهای النقب را به بهانه مجوز نداشتن این خانهها تخریب میکند. مرکز دادهها درباره حقوق بشر در سرزمینهایاشغالی موسوم به «بتسلیم» اعلام کرد، افزایش قابل ملاحظهای در روند تخریب منازل فلسطینیها در اراضی 1948 به بهانه مجوز صورت گرفته است.
سازمان «دیدهبان حقوق بشر» اخیرا در گزارشی اعلام کرد که ۲۱ درصد از جمعیت ساکن اراضی اشغالی 1948 را فلسطینیها تشکیل میدهند، اما سازمانهای حقوق بشری رژیم صهیونیستی و فلسطین در سال ۲۰۱۷ تخمین زدهاند که اراضی متعلق به اداره شهرداری فلسطین در اراضی مذکور کمتر از ۳٪ کل این مناطق را تشکیل میدهد.
رژیم صهیونیستی همچنین با افزایش شهرکسازیهای خود در النقب همواره تلاش کرده تا اشغالگریاش را در این منطقه تثبیت کند. این رژیم همچنین محدودیتهای زیادی برای مقابله با رشد جمعیت فلسطینیان و اخراج آنها در اراضی 1948 وضع کرده است. از سال 1948 تاکنون اسرائیل مجوز تاسیس حدود 1000 شهرک صهیونیستی در این اراضی را صادر کرده، درحالی که فلسطینیان حق احداث هیچ شهرکی در اراضی خودشان را ندارند.
در این بین روستاهای فلسطینی که در اراضی 1948 قرار دارند همواره در معرض خطر تخریب هستند. روستای العراقیب یکی از این مناطق محسوب میشود که در استان النقب واقع شده و از 12 سال گذشته بیش از 200 بار توسط صهیونیستها تخریب شده است.
اما مردم این روستا هربار مجددا شروع به بازسازی منازل خود کرده و تاکید دارند که سیاستهای اشغالگرانه و متجاوزانه رژیم صهیونیستی موجب نمیگردد که آنها زمین و خانههای خودشان را در اختیار دشمن قرار داده و آواره مناطق و کشورهای دیگر شوند.
قابل توجه است که در این روستای کوچک تنها 22 خانواده زندگی میکنند که خانه های خود را با چوب و پلاستیک ساختهاند. رژیم صهیونیستی از یک دهه گذشته اصرار دارد که اعراب ساکن این روستا را به رسمیت نمیشناسد و آنها باید از این منطقه بروند.
اسرائیلیها به منظور مجبور کردن فلسطینیان جهت مهاجرت اجباری از روستای العراقیب هیچگونه خدمات ابتدایی در زمینه برق و آب و بهداشت و ... به ساکنان این روستا ارائه نمیدهند. بسیاری از ساکنان روستای العراقیب در پی تخریب خانههایشان با وجود سرمای سخت زمستان در چادر زندگی میکنند. رژیم صهیونیستی قصد دارد با تخریب این روستا یک شهرک صهیونیستی جدید در آن احداث کند.
اما ایستادگی این مردم مقابل رفتارهای متجاوزانه اسرائیل از سالهای گذشته موجب شده تا روستای العراقیب تبدیل به نماد پایداری فلسطینیان ساکن اراضی 1948 و به طور خاص ساکنان النقب شود.
فلسطینیان ساکن النقب حتی در دهههای گذشته نیز با روحیه مبارزاتی خود هرگز نتوانستند واقعیت تحمیل شده توسط اسرائیلیها را در این منطقه بپذیرند و در برابر اقدامات متجاوزانه و نژادپرستانه آنها ایستادند.
این رویکرد فلسطینیان بعد از تحولات اخیر و تغییر معادلات درگیری با رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از نبرد شمشیر قدس در مه سال گذشته، تقویت شد؛ تا جایی که آنها به عنوان نماینده فلسطینیان اراضی 1948 در خط مقدم کسانی بودند که از گروههای مقاومت غزه و اهالی قدس و مسجدالاقصی در جنگ با رژیم صهیونیستی حمایت و دفاع کردند.
در همین چارچوب از سال گذشته اعتراضات در منطقه النقب به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی با موج شدیدتری دنبال شد. اسرائیل که 95 درصد اراضی النقب را اشغال کرده به دنبال تصرف 5 درصد باقی مانده بوده و اقدامات اشغالگران صهیونیست همچون شخم زدم زمینهای فلسطینیها و روستاهای این منطقه و جنگل کاری آنها به عنوان مقدمهای برای تصرف این زمینهاست.
ساکنان النقب در دوره گذشته در برابر اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در تخریب روستاهای فلسطینی در این منطقه سکوت کرده بودند یا اینکه برای جلوگیری از سرقت زمینهای خود به دادگاههای اسرائیلی مراجعه میکردند؛ اما در مرحله فعلی و با حمایت سایر فلسطینیان در سراسر این سرزمین و نیز گروههای مقاومت به شکل عملی در برابر تجاوزات اسرائیل ایستاده و تبدیل به چالش جدیدی برای اشغالگران شدهاند.